Påsketur til Paris

I påskeferien 2019 rejste jeg med Esbjerg Ungdomsskole til Paris. Vi var ca. 50 elever og fire lærere afsted på turen. Vi fik set en masse turistattraktioner såsom Sacre Coeur, Eiffeltårnet, Triumfbuen, Notre Dame, Montparnasse og Disneyland.

Sacre Coeur.

En af tingene vi så, var kirken Sacre Coeur, som ligger på Montmartre. Herfra fik man et fantastisk syn udover byen. Kirken var utrolig smuk udenpå og indeni. Dog oplevede vi lommetyve udenfor kirken. Min veninde og jeg stod og tog et billede ud over det flotte landskab da vi mærkede et ryk i vores tasker. Taskerne var åbne, men heldigvis var intet stjålet.

Eiffeltårnet

Når man er i smukke Paris, skal man selvfølgelig se Eiffeltårnet. Vi stod desværre i kø i 3 timer for at komme ind, hvilket var rigtig træls og pga. det missede vi vores sejltur, men da vi endelig kom op var det hele ventetiden værd. Et smukt udsyn med restauranter var der på første etage. Men på anden etage var et flottere udsyn, det var utrolig flot og man kunne se endnu længere end på første etage. Bygningsværket er meget imponerende. Vi fik også en guidet tur og fik at vide at Pariserne skulle til at stemme om hvilken farve Eiffeltårnet skal males i, flertallet havde stemt pink! Det ville regeringen ikke gå med til og derfor er malingsprojektet sat på pause. Det synes vi var meget sjovt.

Triumfbuen

Vi så også triumfbuen og området deromkring. Vi kom dog ikke op i Triumfbuen, men vi stod under den og fik lov at shoppe i den lange gågade derved. Vi kom også længere ned ad gaden og her så vi Concorde Pladsen. Det er en kæmpe plads hvor der hvert år passere mange tour de france-cykelryttere. De fortalte også at der på denne plads blev foretaget halshugninger før i tiden.

Notre Dame

Vi var så heldige at opleve Notre dame kun 24 timer før den brændte. Vi nåede at se den smukke og gamle kirke indenfor og udenfor. Den var utrolig smuk og jeg er meget taknemmelig for at jeg nåede at se den inden den brændte. Vi var langt væk fra Notre Dame da den begyndte at brænde, men fandt hurtigt ud af det eftersom det var i alle nyheder. Da vi kom tilbage på hotelværelset, kunne vi se branden fra værelset, selvom vi boede rigtig langt væk og vi var på den anden side af hvor den brændte. Det var en meget trist og surrealistisk oplevelse at den brændte og vi kunne mærke at alle i Paris var i chok.

Montparnasse

Montparnasse er en meget høj bygning i Paris. Den er unik og passer ikke ind i det ellers smukke Paris. Det er nemlig et kæmpe højhus med 56 etager. Fra toppen af Montparnasse kan man se udover hele Paris. Vi så både Eiffeltårnet, Sacre Coeur, triumfbuen og Notre Dame deroppe fra. Det var et meget smukt syn, men vi fik også fortalt at Pariserne var meget chokerede da det blev bygget fordi det som sagt er en meget anderledes bygningsstuktur end de ellers har i Paris. Vores guide ved Eiffeltårnet fortalte også at bygningen lidt havde ødelagt det smukke udsyn.

Disneyland

I Disneyland var utrolig gennemført. Der var gjort meget ud af at man skulle føle sig som om man stod i en rigtig verden kun af Disney. De havde gamle biler kørende rundt, der var det kæmpe prinsesse slot og så havde de inddelt det i kategorier fx, prinsesseverdenen med alle prinsessernes restauranter og huse osv. Der var også nogle forlystelser, dog var der lang kø, men vi fik da prøvet 3 forlystelser.

På turen havde vi et godt fællesskab, selvom det var svært at få snakket med alle når vi var 50 mennesker, men man havde ligesom et bånd alligevel. Det har været en spændende og utrolig oplevelse med opture og nedture.

Skriv et svar