Med ilden i ryggen

 

 

Forløbet

For et par uger siden fik vi romanen ”Med ilden i ryggen”, som så skulle læses og laves opgaver til. Denne gang fik vi ikke et kompendium med opgaver udleveret, i stedet fik det tilsendt. Vi fik bogen udleveret ugen op til vinterferien, så vi havde noget godt læsestof til ferien. Bogen og opgaverne skulle vi så være færdige med fredag efter ferien.

 

 

Bogens handling

Bogen foregår i 2. Verdenskrig, og handler om en ung tysk dreng, der hedder Klaus. Vi følger Klaus og hans familie da faderen sendes i krig, og resten af familien må flygte nordpå mod Danmark. Under flugten bliver Klaus og hans lillesøster Anna væk for de andre og må klare sig selv. Under flugten mister Anna livet, da deres skib synker, men Klaus når at blive reddet. Senere bliver Klaus genforenet med sin mor og storesøster, og sammen kommer de til Danmark hvor de i en flygtningelejr. Tiden går, Klaus søster får barn med en dansker, og efter flere år i flygtningelejren får de lov til at tage tilbage til Tyskland, hvor faderen nu har en adresse, og bor i en gammel bygning. Faderen har mistet et ben, familien har mistet en datter/søster, men har også fået et lille nyt medlem, og skal nu til at starte et nyt liv sammen efter flere års adskillelse.

 

 

 

Min mening

Jeg kan overraskende godt lide bogen, selvom jeg i starten var en smule skeptisk. Den har givet mig mere forståelse for flygtninges rejse, og deres søgen på fred. Bogen giver en god forståelse for emnet, og man får indblik i hvordan det var at være en tysk dreng under krigen. Bogen er formuleret, så unge i vores alder kan forstå.

At læse, hvor besværligt det var for Klaus og hans familie at blive sammen, og stadig komme i sikkerhed, sætter tingene en smule i perspektiv. Jeg har aldrig tænkt på, hvor besværligt det så også må være, at komme fra lande som fx Syrien. Børn på min alder, har levet i total fattigdom, og jeg har nu en større forståelse for, hvad de måske har oplevet, for at kunne komme til vores land, hvor vi tager ting for givet.

 

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar