En dødsyg ven

Tegnet af Anne hansen:

På billedet ses Linnea i  i midten. Hun står i et dilemma. Hun kan nemlig både vælge Oliver og Vitus, eller Sebastian, William og Frederik. Så hun har valget mellem det onde og det gode.

Hvordan foregik forløbet?

Vi fik bogen ”En dødssyg ven” to uger inden efterårsferien, den skulle være læst færdig til mandag efter efterårsferien. Vi fik et kompendium bestående af tre sider. På de tre sider var der nogle opgaver og vi kunne selv vælge hvilke nogle vi lavede. Det eneste vi fik at vide det var, hvor mange opgaver vi skulle lave, og så at det skulle være færdig om en uge. Vi fik alle dansktimerne ovre i skolen. Det synes jeg personligt var meget fedt fordi, at Helle vores dansklærer kunne hjælpe os og komme med gode ideer. Da vi var færdig med opgaverne gennemgik vi hver og en opgave ved bordet, det var en rigtig god måde at gennemgå opgaverne på, fordi vi på den måde fik hinandens opfattelse af bogen. Da vi var færdig med det, fik vi en kreativ opgave for om bogen. Nogle valgte at lave 3d figurer andre tegnede en tegning og nogle lavede en collage. Den opgave fik vi for mandag, og vi skulle fremlægge den fredag.

Hvad handler bogen om?

Olivers bedste ven Oskar er flyttet til New Zealand og Oliver har ikke rigtig andre kammerater. Oliver kommer til at sidde ved siden af kræftramte Vitus fra klassen, det får et rigtig godt venskab til at spire. Der kommer en ny pige til skolen, hun hedder Linnea. Hun kan godt lide Oliver, som ikke er så populær. Men så er der også Sebastian, som synes hende Linnea er ret sød. De skal på lejrskole, Oliver og Linnea er dem der skal planlægge en aktivitet. Oliver fortæller hende noget, som betyder at Vitus og Olivers venskab kommer til at blive rigtig godt.

Hvad synes klassen om bogen?

De fleste fra klassen gav bogen karakteren 7 eller 10. Vi har alle sammen godt kunne lide bogen. Bogen ramte mig, fordi det med sygdom og kræft har jeg haft meget tæt inde på livet. Det er en meget sørgelig bog, men også en rigtig god bog. Bogen giver et indblik i, hvor godt vi snotforkælede raske teenagere har det, mens andre har det rigtig skidt og kæmper for livet, og værdsætter hver dag som var det den sidste.

 

 

Tegnet af: Johanne Lagoni

På billedet ovenover kan man på den ene side se Vitus med sin sonde i næsen. Baggrunden er tegnet som en skakplade i firkanter med nogle dystre farver. Til højre er et billede af den glade teenager Oliver, som er rigtig glad fordi han lige har fået en kæreste og bare har det dejligt med hans venner. Baggrunden er tegnet med nogle forskellige ”glade farver” der viser hans humør.

 Skrevet af Noah Fahlmann

Skriv et svar