Rybners science-dag

Tirsdag den 25. september var vi nogle stykker fra 8.U ude på Rybners, fordi der var naturvidenskabsfestival.

Vi skulle mødes tirsdag morgen klokken 8.00. Bagefter blev vi inviteret ind i en klasse, hvor en lærer som hed Ole, fortalte om dagens program.

Vi startede dagen med nogle spændende forsøg, hvor vi blev delt ind i grupper. Vores gruppe skulle bl.a. få en ballon med varm luft til at flyve højt.

Efter en række interessante forsøg, blev vi budt på en bolle og en juice. Efter dette dejlige lille måltidhavde vi en halvtimes pause. Da pausen var slut, blev vi inviteret til et spændende scienceshow.

Der blev både sat ild til hænder og meget mere. Efter dette, blev der blandet kogende vand sammen med flydende nitrogen. Nu skulle nogle andre fortælle om kræft. De kom bl.a. ind på hvordan man kan kurerer kræft ved, at bruge en strålemaskine, der skyder forskellige atomer og protoner afsted for at ødelægge kræftcellerne. Efter at have hørt om denne meget spændende teori, var vi færdige for i dag.

Vi synes at det har været en spændene dag, fordi man lærer om naturvidenskab. Fordi alt har noget med naturvidenskaben at

gøre. Så man får det ligesom vist, på en spændende måde, så man får lyst til at lære mere.

Skriv et svar