7.U på dybt vand

Havneskolen: 

Med håndkraft fra Esbjerg Havn til Fanø, sejltur med gode historier. ”det var mega fedt”.

Introduktion

Vores klasse mødte op på Havneskolen ved Esbjerg havn. To mænd (sømænd/lærer), gav os introduktionen og teorien om, hvordan man egentlig sejlede med åre, samt hvordan Esbjergs havn havde set ud tidligere.

Hvad er Havneskolen?

Havneskolen er, hvor klasser bliver undervist i at ro. Efter man er blevet undervist, skal man ud i både. Så skal man ro over til Fanø og tilbage igen. Når man er på Havneskolen, er man der en hel skoledag.

Udstyr og safety gear

Efter ankomsten blev vi ført ind i et lugtende fiskelokale. Der blev vi undervist i hvordan udstyret, og safety gearet fungerede. De viste os et billede af, hvor safety gearet var på båden.

Ved siden af lokalet befandt redningsveste rummet sig. Her blev vi beklædt med veste, og så var det bare afsted.

Oplæring i båden og styring selv

Før vi blev sendt ud på det åbne hav, tog vi nogle omgange i havnen. Det var der, vi lærte at håndtere årerne. Det var de to forreste mænd ved styrbord, der styrede tempoet. Vi kom hurtigt ind i rytmen, og fik lov til at styre båden selv.

Sejlturen

Endelig kom vi ud på dybt vand, da vi fik lov til at sejle ud af havnen. Vi fik en historie at vide om MAERSK og boreplatformene.

Sejleturen var virkelig hård og sjov, men vi var taknemmelige for, at der var en motor. Vi havde det rigtigt sjovt på turen derover, og vi fik et bedre fællesskab, da vi var nødt til at samarbejde.

Pausen på Fanø

Da vi ankom til Fanø, fortøjrede vi skibet til molen. Vi fik mulighed for at købe slik og andre godter, da der var en lille kiosk. Vi fik også mulighed for at spise vores madpakke, og så gik turen hjemad.

Hjemturen

Vi skubbede os væk fra molen, og vi var lige ved at blive sejlet ned af Fanø-færgen, da vi selv skulle styre retningen. Vi roede videre, men vi fik også hjælp af motoren.

Afslutning af dagen

Afslutningen foregik i det ildelugtende havnehus, hvor vi evaluerede dagen. Efter det fik vi lov til at tage hjem.

Bådene

De to både vi sejlede i, hed Sejen og Lubben, de er navngivet efter to slags fisk.

Skriv et svar